Hosting ücretsiz mail paketleri genellikle 250 Mb ile 1 Gb gibi çok düşük alanlara sahiptirler. Bu durum ilerde mail kutumuzun hemen dolmasına sebep olmaktadır. Hem kurumsal mailim olsun Hem de 100Gb alanım olsun hemde ücretsiz olsun derseniz yandex’in kapısını çalmalısınız. Bende yandex mail ile bu kurulumu nasıl yaparsanız kendimce anlatmaya çalıştım.
Benim örneğimde indeksmuhendislik.com adresini kullandım. Kurumsal mailimde info@indeksmuhendislik.com olsun diyerek başladım. Yandex maile giriş yaparak bu mail adresine gelen bütün mailleri yandex mail panelinden görüntüleme şansım olacak. Hemde 100 gb alanla.
Hadi başlayalım…
Öncelikle https://connect.yandex.com/ adresine giriş yapmalısınız.

Bu adrese giriş yapabilmek için bir yandex hesabınız olmalıdır. Eğer bir gmail hesabınız var ise, bu hesabınızla hızlıca giriş yapaabilirsiniz. Gmail hesabınız yok ya da yeni bir hesap açmak isterseniz “register “ tıklayarak yeni bir hesap açablirsiniz.

“Register” Tıklıyoruz.

Yukardaki gibi bilgilerimizi girdikten sonra “register” ile yandex hesabımız artık var. Evet, artık bir yandex hesabınız var. Devam edelim…

Ben “indeks mühendislik” olarak giriş yaptım.


Yandex connect menüsünden admin tools bölümüne giriş yapıyoruz.

Domain bölümden web site ismini tanımlamalıyız.


!!! Dikkat Ben bir hata yaptım. Sizde aynı hatayı yapmayın. www.indeksmuhendislik.com olarak ekledim yanlış başına “www” eklemeyin. Yoksa mail adresiniz info@www.indeksmuhendislik.com olur.
Şimdi web sitemizin, html kodları olan tema düzenleyici bölümünden yandex connect’in vermiş olduğu etiketi ekleyerek web site ismimizi doğrulamamız gerekiyor. WordPress kullananlar bu şekilde etiketi ekleyebilirler.


Aşağıdaki resimdeki gibi size verilen etiketi header.php bölümünden header altına yapıştırıyoruz.


Bu işlemi doğru yaptıysak domain sayfasında aşağıdaki görüntü gibi “domain verified” açıklamasını göreceksiniz. Şimdi son bir işlemimiz kaldı. Bu işlemde DNS bilgilerini hosting panelimizden eklemelisiniz. Aşağıdaki resimde turuncu alan içinde 4 adet DNS verisi var. Bu DNS verilerini kaydetmeye geçelim.

Hosting panelimde “DNS editör” bölümüne giriş yaptım. Bu DNS’leri kaydettim.

DNS verilerini ilgili bölümlere kopyala/yapıştır yaparak “add record” ile kaydediyoruz.
Bu kayıt işlemi bittikten sonra artık hangi mail adresini istiyorsam açablirim. İstersem info@indeksmuhendislik.com istersem destek@indeksmuhendislik.com.
Mailleri nasıl ekliyoruz onu da açıklayayım. Yandex connect menüsünden admin tools giriş yapıyoruz. Aşağıdaki resimde 1 ile gösterilen bölüme tıklıyoruz. Ardından “add “ tıklayarak mail eklemesi yapıyoruz.


Evet, artık kurumsal mailimiz hazır. Yandex mail adresinden mail adresinizi ve şifrenizi yazarak kullanabilirsiniz. Bu konuda sıkıntı yaşayanlar bize iletişim adresinden ulaşabilirler.
Yorum bırak